I Svenska poeters sällskap

Sommaren 2014 har -förutom att ha varit decenniets varmaste sommar- varit en sommar med fokus på Svensk poesi !

Trio Enchantée har gjort konserter runtom i Skåne och Blekinge med temat ”I svenska poeters sällskap”. I konserten har dikter av Pär Lagerkvist, Bo Setterlind, Britt G Hallqvist och Kristina Lugn framförts i tonsättningar av bl a Nils Lindberg, Gunnar de Frumerie och Georg Riedel.

Det centrala verket i konserten är ett nyskrivet verk , tonsatt av Staffan Storm direkt för Trio Enchantée. Grunden är tre dikter av Britt G Hallqvist; En syn, Den förstenade och Aldrig har jag mött nån ängel. Till dikterna och musiken har konstnären Emilia Linderholm målat tre oljemålningar, vilka tryckts upp på stora tygvepor som stått som en fond bakom musikerna vid konserterna.
En alldeles särskild stämning blev det i de olika konsertrummen med hjälp av Emilias vackra, färgstarka motiv och många konsertbesökare framhöll särskilt den fördjupade upplevelsen av dikterna som både musik och bild frammanade.

Ett stort tack till Staffan Storm, Emilia Linderholm och alla positiva, varma arrangörer och konsertbesökare !

Det finns fortfarande chans att se och höra Trio Enchantée :
2 september i Teckomatorp
6 september i Husie kyrka, Malmö
25 oktober i Ängelholm
Vernissage-konsert-Lyckå-kammarmusikfestiavl

Comments are closed.