Klassisk sång

karolina-1-cred-webb

Alt/mezzosopran

Karolina Strand är en erfaren klassisk sångerska med grundutbildning från Organistutbildningen på Musikhögskolan i Malmö, senare fördjupad utbildning i sång och sångmetodik vid SMI i Stockholm.

Hon är ofta anlitad som altsolist i kyrkomusikaliska verk men konserterar också i olika kammarmusikaliska sammanhang, bland annat i  Trio Enchantée .

Trio Enchanté består av Karolina Strand- sång, Mikael Ekholm- flöjt och Eva Lundgren- piano.

Trion har spelat ihop sedan 2010 och har musik från olika epoker på repertoaren, de har också gjort flera nyskapande projekt med musik, text och konst.
"Färgernas musik" var ett projekt där ett nyskrivet verk för Trio Enchantée av Staffan Storm till texter av Britt G Hallqvist, hade en central plats. Konstverken som visades till musiken målades av Emilia Linderholm.
Trio Enchante var även på turné till Japan, med konserter i Yokohama och Tokyo, där Emilias tavlor följde med.
Trion har också gjort uppskattade program som "Songs att eventide" vilket bestod av musik från England, Skottland och Irland samt " I svenska poeters sällskap" med tonsättningar av svenska diktare.
Trio Enchanté har vidareutvecklat sig med konst/musik tack vare ett stipendium från Sten K Johnsons stiftelse och satte ihop konserten "Toner på film". Den bestod dels av sånger och instrumentalmusik som använts i filmer och dels av en nyproducerad film som gestaltar hur ett konstverk, inspirerat av tre sånger av Andre Previn, växer fram (Emilia Linderholm var återigen konstnären) Under konserten framförs de tre sångerna samtidigt som publiken ser konstverket bli till på filmduken.

I trions senaste projekt planeras för ett konsertprogram med sånger av Evert Taube och Olle Adolphson i ny kammarmusikalisk dräkt genom nyskrivna arrangemang för Trio Enchanté samt cellisten Lisa Ekmark. Detta program ingår också i Musik i Syds konsertutbud för musik i vård och omsorg under 2023.

Comments are closed.